fbpx
Mestnik
Aktualno Občina

Začetek prenove državne ceste v Srebrničah

Začela se je rekonstrukcija državne ceste v naselju Srebrniče. V času gradbenih del, ki bodo v prvi fazi potekala ob robu cestišča, bo postavljena delna zapora, promet bo urejen izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev. Do marca 2022 bo gradbeni izvajalec CGP, d.d., urejal podzemno vodovodno infrastrukturo, sanacija vozišča v dolžini 695 m pa bo zaključena predvidoma do začetka novembra 2022. Sredstva za prenovo v skupni vrednosti 1,36 milijona evrov zagotavljamo skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo, ki je nosilka projekta.

V okviru prenove državne ceste bodo v Srebrničah urejeni tudi pločnik za pešce, avtobusno postajališče in avtobusno obračališče, poleg tega pa je predvideno urejanje cestne razsvetljave. Prenova bo sledila pred časom zaključeni I. etapi rekonstrukcije regionalne ceste med Sotesko in Novim mestom v dolžini 1290 m z novim pločnikom za pešce in kolesarskimi površinami pri pokopališču v Srebrničah, sporočajo z novomeške občine.

FOTO: Mestna občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih