fbpx
Mestnik
Foto: NTK Krka
Aktualno Dogodki Namizni tenis Novice Šport

Začetek to soboto

NTK Krka Novo mesto bo v novi namiznoteniški sezoni nastopil kar s tremi vrstami – Po 43 letih bo v 1. SNTL za ženske nastopila tudi obetavna ekipa krkašic – Druga vrsta kluba bo igrala v 3. ligi

V soboto, 9. 10. 2021, se bo začel jesenski del slovenskih namiznoteniških lig  v sezoni 2021/2022. Vodstvo kluba se je odločilo, da bodo v letošnjem ligaškem tekmovanju nastopile kar tri ekipe iz kluba z več kot sedemdesetletno tradicijo neprekinjenega igranja.

Prva moška vrsta NTK Krka Novo mesto bo zaigrala v nekoliko spremenjeni postavi. Čeravno je za Tilnom Novakom operacija hrbtenice, ga je vodstvo kluba vseeno postavilo v prvo moštvo, ob njem pa bodo zaigrali še Aljaž Šmaljcelj, Neven Karković in Matej Mamut, registrirani za prvo ekipo so še Luka Vranc, Alen Bečirović, Žan Vidmar in Amadej Rešetič. Prva ekipa bo v prvem krogu najmočnejše državne lige igrala v domači dvorani v Drgančevju proti NTD Kajuh Slovan. Na tekmah bo ekipo spremljal Ivan Kapš.

Po desetletjih odsotnosti v konkurenci ženskih ekip –  vrsta novomeških deklet je nastopila v sezoni 1978 – 1979 1. SNTL in zasedla deseto mesto – je dozorel čas za nadarjeno vrsto mladih krkašic. Nastopile bodo v 1. SNTL, to soboto pa bodo igralke Kim Kastelic, Tija Kastelic, Ana Blatnik in Lara Šenica svoj ekipni krst v državni ligi doživele pri vrstnicah NTK Letrika iz Šempetra pri Gorici. Na tekmah bo ekipo spremljala trenerka Manca Fajmut oz. Marjan Kastelic.

NTK Krka Novo mesto bo imela v državnem ekipnem prvenstvu v tej sezoni še eno ekipo, in sicer v moški 3. SNTL. Vodstvo je med kandidati določilo, da bodo barve mesta ob Krki v tej konkurenci zastopali  Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik, Žiga Vidmar in Beni Bećirović. Gre za mlado ekipo, ki je na nekaj zadnjih turnirjih opozorila z dopadljivo, borbeno igro, nastopi v tej ligi pa bodo krkašem omogočili nove prepotrebne dvoboje na njihovi športni poti. Na tekmah bo ekipo spremljal Dane Šarlah.

J.P.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih