fbpx
Mestnik
minometna mina, ubojna sredstva
Minometna mina. Slika je simbolična. Foto: domžalec.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zagorelo v zaporniški sobi; v Podturnu našli ubojna sredstva

Uprava RS za zaščito in reševanje sporoča, da so včeraj, ob 9.15 v gozdu pri Podturnu, občina Dolenjske Toplice, našli več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko – Ljubljanske regije so na kraju najdbe uničili minometno mino, kalibra 81 mm, 10 kosov pehotnega streliva in ročno bombo, vse najdbe so italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

Ob 11.39 je občan v gozdu nad naseljem Log, občina Sevnica, našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, ter Gorenjske in Ljubljanske regije so odstranili in uničili na varnem kraju ročno bombo italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

Včeraj, ob 20.22 je v Slovenski vasi, občina Šentrupert, v Zavodu za prestajanje kazni zagorelo v eni izmed zaporniških sob. Zaposleni so začeli z gašenjem že pred prihodom gasilcev PGD Šentrupert, ki so požar dokončno pogasili, iznesli ožgane predmete, prezračili prostore in pregledali prostor s termovizijsko kamero. Obveščene so bile pristojne službe.

Danes ob 1.58 je v ulici Straška cesta v Novem mesto gorelo pokošeno seno na travniku. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli petnajst kvadratnih metrov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih