fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zamaskirana neznanca s solzivcem nad stanovalca

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih
kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Nekaj po 19. uri sta v Metliki zamaskirana neznanca skozi odprto okno vstopila v stanovanjsko hišo. V enem izmed  prostorov ju je zalotil stanovalec, katerega sta poškropila s solzivcem in pobegnila. Tatova sta odtujila nakit v vrednosti okoli 700 evrov. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje,  Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Kube, 12 državljanov Maroka,  osem državljanov Nepala, dva državljana Alžirije, dva državljana Bolivije, dva državljana Kosova, državljana Egipta in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih