fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Zaradi novih odredb izredni zastoji na mejnih prehodih

S časom začetka pozno pomladanskih in poletnih oddihov je prišel tudi oddih od ostrih ukrepov, ki so državljane zapirali znotraj lastnih domov. Odprtje mej je mnogim takoj odprlo možnost po obisku morja, med tem ko drugi izkoriščajo čas in na novo pridobljeno svobodo za raznovrstnim izleti.

Čakanje do 4 ure

Včeraj je bilo na mejnih prehodih po Sloveniji moč opaziti izredno povečanje prometa. Na prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Bistrica ob Sotli, Rogatec, Dobovec in Gruškovje so vozniki na izstop čakali tudi do 4 ure. Zastoji nastajajo zlasti zaradi hrvaške administracije, saj je po novih predpisih potrebno popisati vsakega, ki vstopi v državo. Za današnji petek je predvidena še daljša čakalna doba.

V Metliki kolona skozi celotno mesto

Na mejnem prehodu v Metliki je bila čakalna doba osebnih vozil med eno in dvema urama, kar je povzročilo dolgo kolono skozi glavno prometnico v mestu. Mnogim je kolona onemogočila dostop do doma ali preostalega dela mesta. Pozno popoldne je bilo zapolnjeno celo glavno križišče. S problemom tovrstnih zastojev se prebivalci Metlike srečujejo že dve leti. V odgovor na pritožbe jim je bilo svetovano, da naj se na problem odzovejo z mirnim protestom.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih