fbpx
Mestnik
(Foto: Siol.si)
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Zaradi povečanega števila okužb z virusom SARS-Cov-2 so številna športna društva prekinila z izvajanjem skupinsko vodenih vadb v dvorani.

Tinerga, rekreacija in sprostitev je na svojem Facebook profilu objavila, da so prekinili z izvajanjem skupinsko vodenih vadb v dvorani. Telovadili bodo doma online vse dokler se situacija ne izboljša.

Tudi v Plesnem studiu Novo mesto spremembe

Od petka dalje je prepovedano zbiranje več kot 10 oseb. NIJZ je izdal začasno dovoljenje, da se zbiranje do 50 oseb, za izjeme, lahko izvajajo do vključno torka 13.10.2020. Zato treningi v PSNM potekajo do torka po dosedanjem urniku in pravilih. »Pričakuje se namreč, da se bodo glede športa uredile določene spremembe in bo vseeno mogoče ob upoštevanju priporočil izvajati določene vadbe z več kot 10 oseb, katere in pod kakšnimi pogoji pa bomo videli,«so zapisali v Plesnem studiu Novo mesto.

Kot so zapisali situacijo spremljajo resno. So mnenja, da je potrebno ohranjati športne programe za otroke in mladoletnike čim dlje oziroma dokler ne bodo z odloki popolnoma prepovedane. V Plesnem studiu so pripravljeni na izvajanje treningov ob različnih situacijah – prilagoditev skupin z več termini, video treningi.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih