fbpx
Mestnik
nasilje, nasilnež, pretep
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Zaščitili žrtev in nasilneža pridržali

Policisti PP Novo mesto so bili 10. 7. popoldne obveščeni o nasilju v družini v Novem mestu. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in ugotovili,da je 61-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko.Žrtev, ki je pred njegovi žalitvami in grožnjami poskušala zaščititi svojo hči, je s kolenom udaril v glavo, pretepal po telesu, jo z glavo udarjal obsteno in poškodoval. Pijan nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril, grozil je žrtvama in policistom, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovano žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policistiso mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o izrečenem ukrepu obvestilipristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil opodaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja vdružini.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da so osumljenci dalj časa izvajali nasilje nad družinskimi člani, vendar jih v preteklosti nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o tem nihče ni spregovoril. Policisti občane pozivamo, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu celo priča, takoj prijavijo. Le tako lahko pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da bi o nasilju spregovorile, zato je prav, da to stori kdorkoli,ki za nasilje ve.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih