fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zasegli drogo, naboje in detonatorje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Osumljencu zasegli naboje, električne detonatorje in prepovedano konopljo

Policisti PP Trebnje so  zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskave na naslovu bivanja 74-letnega osumljenca z območja občine Šmarješke Toplice. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 509 nabojev različnega kalibra, električne detonatorje in vnetilno vrvico. Osumljencu so zasegli tudi 24 rastlin konoplje in okoli štiri kilograme posušenih rastlinskih delcev konoplje. Policisti nadaljujejo s preiskavo in bodo zoper 74-letnika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva in neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Foto: PP Trebnje

Vlom v bankomat7. 6. okoli 2.30 smo bili obveščeni o vlomu v bankomat na Kandijski cesti v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov so neznanci z eksplozivnim sredstvom poškodovali bančni avtomat, ki je nameščen pred prodajalno. Nastalo je za več tisoč evrov škode na bankomatu in objektu, poškodovano je bilo tudi vozilo, parkirano v bližini. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava, kriminalisti in policisti vse od obvestila izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Brežicah je med 5. 6. in 6. 6. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil gradbeni material, hidravlične klešče in električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je izvajalca del oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Na Gubčevi ulici v Krškem je neznanec vlomil vklet stanovanjskega bloka in odtujil baterijski vrtalnik.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 22.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Brezje. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 30-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil družinske člane in poškodoval notranjost bivalnega objekta. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti PP Črnomelj so okoli 13. ure v Črnomlju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni državljan Belorusije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Jereslavec, Prilipe, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 17 državljanov Bangladeša, osem državljanov Šrilanke, osem državljanov Afganistana, sedem državljanov Turčije, šest državljanov Maroka, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Mongolije, štiri državljane Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Iraka, tri državljane Nepala, dva državljana Irana, dva državljana Kameruna in dva državljana Burundija. Na območju PP Črnomelj (Marindol, Žuniči, Preloka) so prijeli devet državljanov Afganistana in dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih