fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Zaživel je spletni katalog Novo mesto zame

Ker se mnogo občanov sooča z različnimi stiskami in dilemami, Novo mesto pa je bogato z raznolikimi društvi in institucijami, ki lahko pomagajo, občani pa za njih niti ne ne vedo, smo v letošnjem letu vzpostavili Sistem lokalne blaginje. V okviru slednjega smo kot podaljšek Pisarni lokalne blaginje s tem mesecem vzpostavili še spletni katalog Novo mesto zame, ki je občanom na voljo z informacijami in odgovori na najrazličnejša vprašanja in izzive, ki jih prinaša življenje.

Konec maja je zaživela Pisarna lokalne blaginje, na katero se občani obračajo za svetovanje v stiskah in dilemah, s katerimi se soočajo. Da bi zbrane informacije, ki jih ponuja pisarna, omogočili širši javnosti, je v tem mesecu zaživel tudi spletni katalog Novo mesto zame, kot eden od procesov koordinacije vseh obstoječih storitev na našem območju.

Namen izdelave spletnega kataloga je, da občanom in obiskovalcem Mestne občine Novo mesto ponudimo vse informacije, storitve in programe, ki jih občina ponuja. Ljudem želimo pomagati pri najrazličnejših življenjskih izzivih in jim omogočiti, da na enem mestu prejmejo vse potrebne informacije iz socialnega ter zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. Predvsem pa želimo občane Novega mesta opolnomočiti za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in vplivati na to, da si s pomočjo organizacij, ki delujejo na novomeškem, dvignejo kakovost svojega življenja.

Po celotnem spletnem katalogu lahko obiskovalci dostopajo do člankov z uporabo »naprednega iskalnika«, klika na izbrane ključne besede ali izbiro starostne skupine oz. kategorije, s katero se obiskovalec strani identificira. Ob kliku na posamezni članek se obiskovalcu prikaže vsebina vezana na posamezno temo z dodatnimi informacijami o tem, kdo mu lahko pomaga, morebitne zunanje povezave in predlog branja podobnih člankov. Prav tako je ob vsakem članku prikazanih nekaj ključnih besed, s katerimi lahko dostopa do ostalih podobnih in njemu zanimivih člankov. Obiskovalec si lahko članke, ki so mu še posebej zanimivi oziroma bi si jih želel shraniti za prihodnje branje, označi kot priljubljene. Dostop do vseh priljubljenih člankov pa je vedno na voljo pod zavihkom »Moje vsebine«. Obiskovalec lahko tudi vedno poda svoje mnenje na izbran članek in morebitne predloge ali komentarje.

Smo pa posebej za priseljence v našo občino oblikovali brošuro, ki je prav tako dostopna na spletni strani Novo mesto Zame v angleškem jeziku. V kratkem pa bo na voljo tudi v hrvaškem, srbskem, bosanskem in albanskem jeziku.

Spletni katalog je dostopen na povezavi https://www.nmzame.si/. Za lažje dostopanje bo povezava do spletnega kataloga občanom na voljo tudi na naši spletni strani www.novomesto.si.

Za obveščanje občanov je aktivna tudi Facebook skupina #novomestoZame. Vabljeni k včlanitvi in obisku.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih