fbpx
Mestnik
(Foto: Metropolitan.si)
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Zbežal policistom, a so ga le ujeli

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti okoli 19. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Seat toledo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili na območju Brezja in
med postopkom ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,28 miligramov alkohola (2,66 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih in Zakona o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določajo globo v višini 2320 evrov.

Poškodovani udeleženki nesreče

Nekaj pred 14. uro se je zgodila prometna nesreča v križišču na Valvasorjevem nabrežju v Krškem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 59-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neupoštevanja prednosti v križišču trčila v avtomobil, ki ga je vozila 46-letna voznica. Obe udeleženki sta se v nesreči lažje poškodovali, oskrbeli so ju v brežiški bolnišnici. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlom

V Martinji vasi pri Mokronogu je dopoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov premoženjske škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih