fbpx
Mestnik
Foto: Delo.si
Aktualno Dogodki Novice

Zdravstveni dom Novo mesto: Zanimanje za cepljenje ocenjujejo kot dobro

Na današnji novinarski konferenci je dr. Marta Grgič Vitek dejala, da je Slovenija do sedaj prejela blizu 50.000 odmerkov cepiva. Cepivo, ki pride prihodnji ponedeljek, bo na voljo za drugi odmerek že cepljenih. Naslednja cepljenja s privmi odmerki pričakujejo 8.2. Do sedaj je bilo skupno do včeraj prijavljenih 76 neželenih učinkov, večinoma gre za posledice zaznane na mestu aplikacije cepiva je povedala dr. Marta Grgič Vitek.

Prijava preko eUprave je namenjena vsem, ki ne spadajo v prednostne, rizične skupine. Glede na trenutne dobave bo trajalo še kar nekaj časa, da bomo dosegli precepljenost.

V ZD Novo mesto včeraj začeli s cepljenjem

Kot so včeraj sporočili iz SBNM je cepljenih in prebolelih cca 45 odstotkov zaposlenih v novomeški bolnišnici. Prve odmerke cepiva so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID bolniki, v nadaljevanju pa bodo zaposleni cepljeni po prioritetni listi glede na starost in ogroženost.

V ZD Novo mesto so tako včeraj začeli s cepljenjem starejših od 80 let. Zanimanje ocenjujejo kot dobro. Cepljenje poteka na skupni točki v prostorih Zdravstvenega doma Novo mesto, ločeno od drugih oddelkov, natančneje v telovadnici fizioterapije.

K.N. / STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih