fbpx
Mestnik
FOTO: OBMOČNO ZDRUŽENJE RKS NOVO MESTO
Aktualno Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Zelemenjava, zamenjajte sadiko z drugo

Vam še kaj manjka za zasaditev na vrtu? Imate kakšno sadiko odveč in bi jo lahko zamenjali za drugo? V soboto, 23.4.2022 med 9. in 13. uro, na Glavnem trgu v Novem mestu, organiziramo Zelemenjavo – pomlad 2022, sporoča Območno združenje RKS Novo mesto.

Cilj Zelemenjave je, da privabimo vse, ki se ukvarjajo z vrtičkarstvom in bi radi zamenjali kakšno seme, sadiko. Namenjena je popolnim začetnikom in vrtnarskim gurujem, mladim in starim, tiste z enim samim lončkom na balkonu kot tudi tiste s kilometrsko njivo.

Namen dogodka je izmenjava in ne prodaja, hkrati pa tudi druženje, povezovanje in medsebojna pomoč. MENJAVA temelji na zaupanju in spoštovanju sočloveka.

Knjižnica Mirana jarca Novo mesto bo predstavila knjižnico semen, študentje Društva študentov medicine pa bodo učili temeljne postopke oživljanja z AED.

Zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni v Sklad za pomoč ljudem v stiski pri Območnem združenju RKS Novo mesto. Dogodek organizira peta skupina udeležencev socialne aktivacije pri Območnem združenju RKS Novo mesto.

Sadike za menjavo pa nam bodo velikodušno poklonili lokalni pridelovalci sadja in zelenjave.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih