fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Košarka Novice Šport

Zgodba s tribune: KK Krka je moja druga družina

Navijači. Za njih igramo, za njih zmagujemo. Oni pa so tisti, ki v prvi vrsti razumejo, ko nam ne gre po načrtih. Med temi navijači je zagotovo tudi 28-letni Novomeščan Alen Čustić, ki danes dela kot agent klicnega centra v Ljubljani, srce, košarkarsko, pa je v Novem mestu. „S košarko me je navdušila moja mama, ki je bila v svojih časih tudi prva vodja navijaške skupine Kelti. Profesionalno pa košarke nisem nikoli treniral zaradi operacije noge ob rojstvu, natančno Ahilove tetive,“ nam pove Alen, ki je že 20 let hodi na naše tekme, prvič je bil, ko mu je bilo osem let.

Letos še grafika

„Košarka mi pomeni eden od načinov sprostitve, zabava, druženje, sklepanje prijateljstev. Zbiram drese, imam jih kar veliko že v kolekciji, od Balažića, Lorbka, Pavića, Mavre, Lawala,“ Alen razkrije, katere drese nekdanjih naših asov ima v svoji kolekciji. Pred dnevi je na Facebooku objavil tudi posebno grafiko, ki jo je pripravil iz fotografij letošnje ekipe. „Ideja je prišla spontano, odločil sem se, da bi poleg dresov imel tudi plakat letošnje ekipe s podpisi vseh. Poslal sem slike fotokopirnici v Novem mestu, kjer so fantje res se potrudili in se res zahvaljujem za ves trud, čas in vse, da je na koncu izpadlo tako, kot sem si želel. Tako grafiko prej še nisem imel,“ Alen opiše svoje letošnje aktivnosti, ki so povezane z našo ekipo, našim klubom.

Obožuje letošnjo ekipo

Pozorno spremlja člansko ekipo in nje rezultate. „Najboljše pri letošnji ekipi je več stvari: kemija, energija, borbenost, povezanost vseh tako igralcev kot strokovnega štaba in vseh v klubu, da se ekipa bori na vsaki tekmi za zmago, da pustijo vsak znoj in kri na parketu,“ pojasni Alen in pove, da mu v tej sezoni ni lahko! „Tekme zdaj spremljam preko televizijskega ekrana preko TV Arene Sport (Liga ABA) ter preko YouTube kanala (1. SKL). Najbolj pogrešam prisotnost navijačev na tekmah ekipe, lažje je igrati tekme pred polnimi tribunami, pred svojimi navijači kot pa praznimi tribunami. Res srčno upam in želim si, da bi ti težki časi minili hitro in da se vrnemo nazaj v dvorane navijat, kot smo to počeli pred to prekinitvijo,“ pa opiše, kako rešuje svojo stisko.

Smodiš in Petrov

„KK Krka mi pomeni način življenja, to je moja druga družina, smo si kot bratje, prijatelji, zaupniki, sprostitev. Vedno, ko pridem na tekme, se usedem zraven klopi ekipe ter jih spodbujam ob zmagah in porazih,“ iskreno doda. Predno se poslovimo, pa pove, da sta njegova idola legendi novomeške košarke Matjaž Smodiš in Simon Petrov„Če bi izbral najboljšo peterko Krke bi bila naslednja: PG: Rok Stipčević, SG: Dominik Mavra, F: Adin Vrabac, PF: Jure Balažić C: Jure Lalić,“ še postavi kar Alen piko na i.

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih