fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina Vrtci, šole, študij

Župana obiskali štipendisti

Na občini so leta 2016 ponovno začeli podeljevati izredne štipendije za izjemne uspehe za podporo perspektivne mlade Novomeščane, da razvijajo svoje posebne talente. Sredstva so prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.

Na Rotovžu sprejeli 7 štipendistov

Na Rotovžu so župan MONM Gregor Macedoni, direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in občinska strokovna sodelavka Andreja Češarek sprejeli štipendiste Vida Dobrovoljca, Anjo Fink, Jona Judeža, Jošta Rudmana, Uroša Prešerna, Veroniko Sadek in Ano Šubic. Zaradi drugih obveznosti so na srečanju manjkali še Manja Slak, Domen Kulovec in Gal Pavlin. Z mladimi so se pogovorili o preteklih uspehih in izkušnjah ter o načrtih za nadaljnje šolanje.

Letos rok oddaje za štipendije 5. oktober

Lani se je na razpis za štipendije in enkratne denarne pomoči prijavilo 22 kandidatov. Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini ter 200 evrov za šolanje v Sloveniji. Enkratna denarna pomoč za izobraževanje pa se podeli v višini 500 evrov. Rok za oddajo letošnjega razpisa je 5. oktober. Kot sporočajo iz MONM se že veselijo pete generacije štipendistov, ki bodo po vzoru sedanjih postajali novomeški ambasadorji znanja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih