fbpx
Mestnik
teden humanosti
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

10. Krkin teden humanosti in prostovoljstva: tudi v OŠ Dragotina Ketteja ter DSO Novo mesto

V ponedeljek, 7. maja se je pričel 10. Krkin teden humanosti in prostovoljstva, najprej s krvodajalsko akcijo in zbiranjem potrebščin in s pomočjo na Karitasu in Rdečem križu, tako v Novem mestu kot Ljubljani. Pod skupnim vodilom “Rad sem Krkin prostovoljec” bodo do sobote, 13. maja izpeljali še več dobrodelnih dejanj.

Alenka Lesinšek iz Upravljanja kakovosti (na fotografiji desno spodaj) je ob krvodajalski akciji v Novem mestu priložnosti povedala: »Krvodajalka sem že deset let, zato tudi v okviru Krkinega dobrodelnega tedna rada pomagam tako, da darujem kri. Za krvodajalstvo sem navdušila tudi svojo hči, ki se mi je letos prvič pridružila pri tem humanem dejanju.« 

V ponedeljek so Krkini prostovoljci z varovanci Mladinskega doma Malči Beličeve preživeli čudovito popoldne na kopanju v Hotelu Šport Term Krka na Otočcu. V torek pa so prostovoljne dejavnosti potekale v več domovih starejših občanov po Sloveniji, tudi v Novem mestu. Okoli 30 Krkinih prostovoljcev je stanovalce DSO Novo mesto odpeljalo na sprehod, dan pa so prostovoljci in starostniki izkoristili še za gibalne vaje na prostem. V prijetnem vzdušju so v prvih dveh dneh različne dejavnosti potekale tudi v domovih starejših občanov v Ljubljani Šiška, Notranjih goricah, Škofji Loki, Fužinah, Kranju in v Trebnjem. Številne domove po Sloveniji pa bodo prostovoljci obiskali tudi v prihodnjih dneh.

Nadvse živahno je bilo v torek tudi v Osnovni šoli Dragotin Kette v Novem mestu, kjer so Krkini prostovoljci za učence organizirali Pikove športne igre. Otroci s posebnimi potrebami se srečanj s Krkinimi prostovoljci vsako leto znova zelo veselijo, saj je to drugačen dan. Tokrat so se spoznavali z različnimi športi: preizkusili so se v košarki, nogometu, namiznem tenisu, kegljanju in golfu. Na Društvu za razvijanje prostovoljnega dela v Novem mestu so organizirali pomoč pri učenju matematike, fizike in drugih predmetov, na novomeškem Rdečem križu pa so v torek potekale ustvarjalna delavnica in športne igre.

“Za dobrodelnost je potrebno le veliko in odprto srce in tudi letos želimo krkaši pokazati, da lahko s srčnimi dejanji pomagamo spreminjati svet na bolje.”

KRKA/DB

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih