fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

15-letnica nepravilno prečkala cesto, vanjo trčila voznica

PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica in povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

4. 3. nekaj po 15. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Povzročiteljica je z vožnjo nadaljevala po bankini in zapeljala nazaj na cesto, kjer je z vozilom obstala. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Belokranjski cesti v Novem mestu smo bili obveščeni 4. 3. nekaj po 19. uri. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 53-letni voznik, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Poškodovana peška

4. 3. okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 15-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvi bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost

Krški policisti so bili 3. 3. nekaj pred 16. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko , ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila pri Zdolah zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se lažje poškodovala. Zoper voznico bodo uvedli prekrškovni postopek.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti PP Metlika 4. 3. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Dolenjske Toplice so 4. 3. zvečer zasegli avtomobil 37-letnemu vozniku. Kršitelja so namreč ustavili po tem, ko so mu v predhodnem postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnje. O neupoštevanju prepovedi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlom

V Račjem selu na območju PP Trebnje je med 23. 2. in 4. 3. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil dve motorni žagi.

JAVNI RED IN MIR

Kršitve javnega reda in miru

Metliške policiste so v noči na 5. 3. poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Metliki, kjer naj bi trije moški kršili javni red in mir, goste pozivali k pretepu, jih žalili in kričali. Policisti so vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost enemu izmed kršiteljev, ki je bil pod vplivom alkohola in ni upošteval njihovih ukazov. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Brežiški policisti so bili v noči na 5. 3. obveščeni o pretepu med več osebami na zasebni zabavi v naselju Bukošek. Tri lažje poškodovane osebe so reševalci oskrbeli. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in kasneje pretepa med udeleženci zabave. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli 40 državljanov Maroka, 23 državljanov Kube, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Afganistana, osem državljanov Turčije, pet državljanov Kameruna, štiri državljane Albanije, tri državljane Alžirije, dva državljana Gvineje, dva državljana Indije, in državljana Kitajske in na območju Metlike državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča z ultralahkim letalom

4. 3. ob 16.47 smo prejeli več klicev občanov, da naj bi na območju Dobravice (Šentjernej) strmoglavilo manjše letalo in zagorelo. Gasilci so požar omejili in pogasili. Ogled so opravili kriminalisti ogledne skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, kasneje so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Po prvih ugotovitvah je pilot letel z ultralahkim letalom na območju naselja Dobravica. V bližini stanovanjske hiše je zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej zadel ob travnato površino in trčil v žičnato ograjo ter v pomožni objekt. Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil. V času požara se je v letalu nahajala ena oseba, ki je izgubila življenje. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O nesreči je bil obveščen pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, preiskovalna sodnica in državni tožilec. Vsi so se ueležili ogleda. Identiteta pokojnega in vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Požar

V noči na 5. 3. smo bili obveščeni o požaru v naselju Lokve (PP Črnomelj). Po prvih ugotovitvah je prišlo do požara na dvorišču stanovanjske hiše, kjer je zagorelo vozilo za vleko vozil, ogenj pa se je razširil in zajel tovorno vozilo, ki je bilo parkirano v bližini in osebni avtomobil. Vzrok za nastanek požara in druge okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih