fbpx
Mestnik
FOTO: KK Krka.
Aktualno Šport

Na turnir lige NLB ABA 2 v Široki Brijeg

Košarkarji Krke so se odpravili na zadnji turnir rednega dela 2. ABA lige. V Širokem Brijegu se bodo od danes do nedelje pomerili s Pelisterjem iz Bitole (torek, 7. 3., ob 21.00), Sutjesko iz Nikšića (petek, 10. 3., ob 18.00) in aktualnim prvakom lige Zlatiborom iz Čajetine (nedelja, 12. 3., ob 15.00). Prenosi bodo na TV Arena Šport.

Liga NLB ABA 2, turnir v Širokem Brijegu:

7.3.
Pelister-Bitola – Krka (21.00)

10.3.
Krka – Sutjeska (18.00)

12.3.
Zlatibor Gold Gondola – Krka (15.00)

Vsi trije nasprotniki so še v igri za uvrstitev na zaključni turnir. Pelister in Podgorica imata šest zmag, eno manj kot Krkaši, ki jih imajo sedem, tako kot tudi Zlatibor. Kombinacij za uvrstitev med osem najboljših je ogromno, vsaj ena zmaga pa bi Krkaše zelo približala temu cilju.

FOTO: KK Krka.

Gašper Okorn, trener Krke:
„Na tem turnirju moramo nekako potrditi uvrstitev med osmerico najboljših, kar se mi zdi še posebej pomembno. Pošteno povedano, zaradi več razlogov nismo v najboljšem stanju, kar se je pokazalo tudi na tekmi proti Zlatorogu. Tega se zavedamo, se pa v Hercegovino podajamo z jasno namero, da si priborimo uvrstitev na zaključni turnir. Potem bomo imeli več kot dovolj časa, da pridemo v pravo formo. Mislim, a bo prišel tudi trenutek, ko bomo v popolni zasedbi, kar je ključnega pomena za nas. Do takrat moramo preživeti brez jokanja in smiljenja samemu sebi. V garderobi smo se dogovorili, da dvignemo glave in gremo iz tekme v tekmo, pa bomo videli, kjer bo točka preloma.“

FOTO: KK Krka.

Naša ekipa je dosedaj v dveh sezonah Lige NLB ABA 2 (v sezoni 2017/18 in 2022/23) odigrala 35 tekem; od tega je slavila na 24 srečanjih, enajstkrat pa je izgubila.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih