fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno

19-letnik prevažal štiri državljane Turčije

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 244 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi  nedovoljenih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli pet tihotapcev, ki so prevažali 21 tujcev

Nekaj pred 15. uro so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.  Prav tako na Obrežju so nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 530 poljskih registrskih oznak. 19-letni državljan Ukrajine je v avtomobilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Okoli 23. ure so na avtocesti pri Obrežju zaradi suma tihotapstva ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW poljski registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo z veliko hitrostjo, zapeljal z avtoceste in vozil proti Vihram. Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali, so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Na kraju so prijeli sopotnika, državljana Turčije in 22-letnega voznika, prav tako iz Turčije, ki je poskušal peš pobegniti. Ugotovljeno je bilo, da prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca sta prevažala v prtljažniku BMW-ja.  15. 11. nekaj pred 6. uro so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat stilo slovaških registrskih oznak. Državljan Pakistana je prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, kih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.  

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jereslavec) izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 14 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Turčije, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Kitajske, dva državljana Konga, državljana Kube, državljana Libije in državljana Alžirije. Na območju PP Krško (Črneča vas) so prijeli pet državljanov Afganistana in na območju PP Črnomelj (Stara Lipa) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvineNa Belokranjski cesti v Novem mestu je v noči na 14. 11. nekdo iz odprtega dela tovornega vozila odtujil dva udarna vrtalnika in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.500 evrov.  

V noči na 14. 11. je v Kostanjevici na Krki neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno kolo KTM EXCEFI 450, kros izvedbe. Z vlomom in tatvino je povzročil za 7.000 evrov škode.

Med 9. 11. in 14. 11. je v Srebrničah nekdo vlomil v poslovne prostore. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V kraju Vrh pri Ljubnu je med 11. 11. in 14. 11. neznanec na dvorišču stanovanjske hiše s treh kmetijskih strojev odtujil kardanske gredi. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Med 12. in 15. uro je v Koroški vasi nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.000 evrov.

V Vitni vasi na območju PP Brežice je med 13. in 15. uro nekdo skozi vhodna vrata poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za 300 evrov škode.

V Mirni Peči je med 17.30 in 19.20 neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Policisti okoliščine še preiskujejo in izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

PROMETNA VARNOST

Motorist poškodovan

Črnomaljski policisti so bili nekaj pred 9. uro obveščeni o padcu motorista v Črnomlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 58-letni motorist zaradi nepravilnega premika izgubil oblast nad motorjem, pade in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na območju Drganjih sel. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 23-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli reševalci in jo odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih