fbpx
Mestnik
FOTO: unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

21-letnik napadal in žalil očeta

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 6. 5. in 9. 5. intervenirali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 532 klicev. Obravnavali so 17 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Prijeli tatu in mu zasegli ukraden avtomobil

Policiste PP Krško je 6.5. občan obvestil, da mu je na območju Pesja nekdo ponoči iz odklenjene garaže odtujil osebni avtomobil, v katerem so bili ključi in dokumenti. Policisti so takoj pričeli izvajati številne aktivnosti za izsleditev vozila in okoli 12. ure na območju Mrtvic ukraden avtomobil našli in ga zasegli. Med preiskavo so ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen mladoletnik iz okolice Krškega. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Med 5. 5. in 6.5. je na parkirnem prostoru v Brežicah neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil avtoradio. Lastnico je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Izvir na območju PP Brežice je 6.5. nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodbe vozila je lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Novem mestu je v noči na 6.5. nekdo odtujil zgornji del kotla za žganjekuho. Lastnico je oškodoval za 200 evrov.

V kraju Šutna na območju PP Krško je v noči na 6.5. neznanec s strehe objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 1000 evrov.

V  naselju Mali Podljuben je 7.5. nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.  V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V noči na 8.5. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo z osebnega avtomobila znamke odtujil katalizator. Latnika je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Dobrava na območju PP Trebnje so v noči na 8.5. neznanci skozi okna v pritličju vlomili v dve stanovanjski hiši. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so v noči na 7.5. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi se pijan kršitelj nedostojno vedel do očeta,  ga žalil in spodbujal k pretepu. 21-letni kršitelj se tudi po prihodu  policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna  sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, poroča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih