fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

23-letnik brez vozniškega dovoljenja ni upošteval znakov policije

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik mopeda in pet prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in  miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj, okoli 9. ure, so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči v Metliki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren voznik mopeda, ki je ob prečkanju prednostne ceste izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Po trčenju je 38-letni mopedist padel in se lažje poškodoval. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Dolah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault megane, ki  sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni kršitelj nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in poškodovan avtomobil. Ugotovili so še več drugih kršitev in mu zasegli avtomobil. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve
določajo globo v višini 1320 evrov.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru pred prodajalno v Novem mestu je okoli 6.30 nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z denarnico in dokumenti.

Na območju Vrbine (PP Krško) je v noči na 22. 6. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva.

Na gozdni cesti v okolici Šentruperta je v dopoldanskih urah nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Sevniški policisti so bili nekaj po 16. uri obveščeni o tatvini denarja iz prodajalne. Po prvih ugotovitvah je neznanec  izkoristil odsotnost prodajalke in iz blagajne odtujil 400 evrov.

Na Kapiteljski ulici v Novem mestu je med 21. 6. in 22. 6. neznanec vlomil v parkiran avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih