fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zaradi zmanjšane vidljivosti ob nevihti zapeljal v nasprotno smer avtoceste

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 258 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi  nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj, nekaj po 17. uri nas je voznik obvestil, da na avtocesti pri Trebnjem voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu in z nevarnim ravnanjem ogroža ostale udeležence v prometu, potem pa naj bi vozilo obrnil in zapustil avtocesto. Trebanjski policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 68-letnega voznika, ki naj bi v močnem nalivu in zmanjšani vidljivosti pomotoma  zapeljal na avtocesto v nasprotno smer. 

Zoper kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer,  ni  dovoljeno voziti po smernem vozišču,
namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Z globo najmanj 1.200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki vozi vozilo na avtocesti in hitri cesti v nasprotju s to določbo. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18
kazenskih točk.

Huje poškodovana potnica

Ob 19.50 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med Drnovim in Čatežem. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je 57-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Hudo poškodovano 28-letno potnico in lažje poškodovano 58-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je med 20.6. in 21.6. nekdo iz skladiščnih prostorov podjetja porezal in odtujil večjo količino kablov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z dovozne poti zdravstvene ustanove v Novem mestu je med 17.6. in 21.6. neznanec odtujil 13 odtočnih litoželeznih rešetk.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih