fbpx
Mestnik
Aktualno Društva

24 jubilantov v Žužemberku prejelo priznanje

V sklopu Suhokranjskih dni so ob prazniku občine Žužemberk tako kot vsako leto povabili krvodajalce, ki so iz občine Žužemberk kri darovali jubilejno. Izmed 354 krvodajalcev v občini, jih je letos 24 prejelo priznanje, kri so darovali od deset pa vse do 100-krat. Za najvišje število odvzemov je prejel priznanje Stanko Zarabec iz Dolnjega Ajdovca.

Prav tako so podelili priznanja tudi prostovoljkam krajevne organizacije Žužemberk, ki se že vrsto let posvečajo pomoči potrebnim krajanom.

Za prijetno druženje so člani KUD Žužemberk pripravili kratek kulturni program, članice Društva kmečkih žena Suha krajina in prostovoljke pa so poskrbele za sladke dobrote.

Prejemnike priznanj so nagovorili predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar, župan Jože Papež, predsednica KORK Alenka Sajovec in Saša Štravs, predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto.

M.Š./D.B.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih