fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

29-letnik vinjen in nasilen prevažal več otrok, ki na sedežih niso bili zavarovani

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so bili 15. 8. nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči med Vrhovim in Sevnico. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila peljal proti Vrhovem in v ovinku zapeljal levo ter trčil v 60-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Poškodovana motorista

14. 8. nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo motorista, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Mirni, kjer je motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorist in potnica na motorju sta se v nesreči lažje poškodovala.

15. 8. okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Dvorom in Žužemberkom. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je 32-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 42-letni voznik. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Zbil kolesarja

O prometni nesreči v Zabukovju pri Raki so bili krški policisti obveščeni 14. 8. nekaj pred 19. uro. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vključevanju na prednostno cesto spregledal 15-letnega kolesarja in trčil vanj. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa pri Gribljah so črnomaljski policisti 15. 8. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov, s katerimi so ga ustavljali ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da gre za 29-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj je v vozilu prevažal več otrok, ki na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi in je ves čas postopka žalil policiste. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in mu zasegli avtomobil.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 12. 8. je z gradbišča v Novem mestu nekdo odtujil električne vodnike, več podaljškov, varilni aparat in ročno žago. Škode je za okoli 2700 evrov.

Policisti PP Krško so 12. 8. na območju Krakovskega gozda izsledili in prijeli več osumljencev, ki so sekali drevje in poskušali odtujiti okoli tri kubične metre hrastovega lesa. Ukradeni les so zasegli in o tatvini obvestili lastnika gozda. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Med 3. 8. in 12. 8. je v naselju Ob Težki Vodi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 5000 evrov.

V noči na 13. 8. je na Adamičevi ulici v Novem mestu oškodovanec pregnal dva neznanca, ki sta poskušala vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodbe na vozilu je nastalo za okoli sto evrov škode.

V Novem mestu je v noči na 13. 8. neznanec vlomil v tri parkomate in povzročil za okoli 6000 evrov škode.

V Družinski vasi je v noči na 14. 8. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

V Trebnjem je v noči na 15. 8. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in denarjem in lastnico oškodoval za okoli 2000 evrov.

Med 1. 8. in 13. 8. je v Trnovcu na območju PP Metlika nekdo vlomil v več pomožnih objektov ob počitniški hiši in odtujil vrtalni stroj, verižno dvigalo in vodovodni material. Škode je za okoli 800 evrov.

Na Uršnih selih je med 4. 8. in 15. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 2200 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

V noči na 16. 8. so policisti posredovali zaradi spora in pretepa v naselju Brezje. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili identiteto vpletenih v pretep. En udeleženec pretepa je bil odpeljan v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po zaključeni preiskavi vpletene podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih