fbpx
Mestnik
Aktualno PoraVnava Šport

3. dan poraVnavatlona: Od Ptuja do Dravograda, včerajšnji cilj – Kranj

Damira je svoje potovanje v sredo, 19. 8., začela pred sončnim vzhodom. Nekaj minut preden so se pokazali prvi sončni žarki je sedla na kolo in se odpravila iz Ptuja proti Murski Soboti. Da ne bi bilo vse skupaj prelahko, je že v prvih kilometrih, na Ptuju, izgubila stik s spremljevalnim vozilom, saj je kolesarska steza mahnila po svoje, cesta pa v drugo smer. Ampak po klicu in opisu lokacije, je pot ponovno postala skupna. Nato je pot vodila skoraj ves čas do Murske Sobote precej navzgor. Seveda med nepreglednimi polji koruze. V manjših vaseh ob poti so bili problem psi, ki so bili brez nadzora in neprivezani. Na poti je Damira slišala nežno mijavkanje iz grmovja. Ustavila se je in k njej je pritekla lačna mala mucka. Mucko je nahranila in s spremljevalnim avtom se je mucka odpeljala do prve vasi, kjer je lokalni veterinar takoj našel lastnika. Konec dober, vse dobro.

Okoli devetih je prispela do Murske Sobote, kjer je na Poravnavi, PE Murska Sobota, prejela peti žig. Naključje je hotelo, da je v Murski Soboti srečala dva znanca iz Kočevja, ki sta kolesarila po tem delu Slovenije in sta jo spremila del poti do Radencev.

Pot se je nato nadaljevala proti Mariboru. Naslednjih 55 kilometrov je bilo zelo razgibanih. Nekaj vzponov, nekaj spustov, promet ni bil pregost. V Benediktu obvezna sladoledna pavza in še nekaj kilometrov je bilo do Maribora, kjer jo je v Poravnavini pisarni pričakala nasmejana delavka, požigosala šesti žig in veselo naprej.

Po poti od Maribora naprej, ko so se tablice na avtih spreminjale iz MB v SG so začela izginjati tudi polja koruze, ponovno pa so se začeli pojavljati vinogradi in nasadi hmelja. Pot je ves čas vodila ob reki Dravi in njenih mogočnih hidroelektrarnah. Zaključek poti je bil v Dravogradu pri hotelu.

VČERAJŠNJI CILJ: Kranj

Danes jo čaka nekoliko spremenjena pot in sicer od Dravograda, čez Slovenj Gradec do Ljubljane in potem še do Kranja. Razlog za spremembo je skrajšanje petkove poti, saj jo v petek čaka naporen vzpon na Vršič.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih