fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina

Lansko leto MO Novo mesto osnovnim šolam nakazala 894.197 €

V Mestni občini Novo mesto je 9 osnovnih šol in 4 podružnične šole. Po trenutnih znanih podatkih bo v šolskem letu 2020/21 obiskovalo 3.932 učencev. Vendar to ni končna številka, saj nanjo vplivajo morebitne preselitve in odselitve.

Za leto 2019 je osnovnim šolam MO Novo mesto nakazala 894.197 € za izvajanje dejavnosti. V to so všteta sredstva za pokrivanje tekočih materialnih stroškov vezanih na prostor, plače zaposlenih, prispevki in drugi osebni prejemki za dva zaposlena v OŠ Dragotina Ketteja in tri zaposlene v OŠ Bršljin. Sredstva so prav tako namenjena za sofinanciranje naravoslovnih in kulturnih dni, za tekmovanja v znanju in športu ter za nakup računalniške opreme. Seveda pa občina svoj del namenja tudi učencem iz socialno šibkejših družin za kosila ter za prevoz učencev s šolskim kombijem.

Lansko leto so poleg sredstev za izvajanje dejavnosti osnovnim šolam namenili 83.610,27 € za investicijsko vzdrževanje, 15.000 € pa za menjavo oken glasbene šole. Pri obnovi na OŠ Center so odhodki znašali 327.619,19 €, za investicijski projekt na OŠ Otočcu pa so namenili 8.117,60 €.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih