fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Rokomet Šport

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka v zaostali tekmi 8. kroga v ligi NLB gostili zasedbo RK Celje Pivovarna Laško, izbranci trenerja Tomaža Ocvirka pa so kljub slabši prestavi iz dolenjske prestolnice odšli z obema točkama in se tako pred reprezentančnim premorom le še utrdili na vrhu prvenstvene lestvice. Novomeščani so kljub izjemno borbeni in atraktivni igri predvsem v drugem delu srečanja tekmo izgubili s 32:30 (16:10).

Kljub zmagi so imeli gostje iz Celja v Novem mestu nemalo težav, saj so tekmo začeli rezervirano, na drugi strani pa so izbranci trenerja Romana Zarabca tekmo odprli suvereno ter sproščeno in v 15. minuti imeli tri zadetke prednosti (8:5). Gostujoči trener Tomaž Ocvirk je ob minuti odmora svoje igralce uspel motivirati, kar je bilo v igri razvidno že nekaj minut kasneje, ko so v 19. minuti prvega polčasa uspeli izenačiti na 8:8. Krkaši so z nekaj padci v igri ob prvem delu zaostajali za šest zadetkov (16:10), a se nadaljevanja niso ustrašili. Iz garderobe so prišli še bolj motivirani, kar se je poznalo tudi na igrišču, saj so se ob toplo-hladni predstavi gostov v 43. minuti približali na vsega en zadetek (20:21). V prelomnih trenutkih tekme so Novomeščani za izenačenje zapravili nekaj stoodstotnih strelov, Celjani pa so bili v končnici dovolj zbrani, da so rezultat obrnili v svoj prid. Kljub minimalnemu porazu Krke lahko zapišemo, da so se fantje brez pomoči zveste publike dobro borili in prikazali eno boljših tekem v letošnji sezoni.

Najbolj razpoložen pri Krki je bil Tilen Kukman, ki je vknjižil sedem zadetkov, enega manj pa je dosegel Jan Bevec, pri gostih pa je bil Patrik Leban natančen sedemkrat, s strani trenerjev pa je bil razglašen za najboljšega igralca tekme.

Elitno domače ligaško tekmovanje bo zavoljo reprezentančnih obveznosti prekinjeno za slaba dva tedna, nadaljevalo se bo 11. novembra s tekmami devetega kroga. Novomeška ekipa bo tako gostovala v Velenju, celjska pa bo gostila Koper.

Statistika:

Dvorana Marof, brez gledalcev, sodnika: Marko in Matjaž Pirc.
MRK Krka: Pavlin, Nosan, Brajer, Bevec 6, Je. Avsec 3, Majstorović 1, Ja. Avsec 4, Hvastija, Irman 3, Jakše 4, Klemenčič 1, Rašo, Batagelj, Radović 1, Kukman 7 (3), Matko.
RK Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko 5, Mazej 1, Marguč 6 (2), Grošelj 2, Poteko, Kodrin, Horžen 3, Grebenc, Kljun, Mlakar 1, Leban 7, Novak 5 (3), Načinović.
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Celje Pivovarna Laško 7 (5).
Izključitve: Krka 14, Celje Pivovarna Laško 16 minut.
Rdeča kartona: Kodrin (27.), Poteko (48.).

MRK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih