fbpx
Mestnik
FOTO: Wikipedia.
Aktualno Gospodarstvo Politika Vrtci, šole, študij

400.000 evrov za ŠC Novo mesto

Na seji odbora je Vlada sklenila, da uvrsti projekt »ŠC Novo mesto dozidava in dograditev učilnic« v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025. Z njim bo Šolski center Novo mesto pridobil nove prostore za izvajanje izobraževalne dejavnosti, sporoča vladni urad za komuniciranje.

Zaradi povečanega vpisa dijakinj in dijakov na ŠC Novo mesto sta zaradi prostorske stiske izvajanje izobraževalnih programov in potek dela otežena, vlada bo z investicijo reševala problematiko.

Z dvema pozidavama bo ŠC Novo mesto pridobil skupno 11 klasičnih učilnic, dve manjši za izvajanje pouka v deljenih in podnormativnih oddelkih in 16 delovnih mest v 6 kabinetih. Za projekt je izdelana investicijska dokumentacija, pripravljene so tudi podlage za pričetek gradbenih del.

Ocenjena vrednost projekta je nekaj več kot 2 milijona evrov. Sredstva v višini nekaj več kot 1,6 milijona evrov bo zagotovil Šolski center Novo mesto, 400.000 evrov pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je zapisano na uradni strani Vlade Republike Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih