fbpx
Mestnik
sveča
Aktualno Kronika in policijska poročila

53-letnik nesreče ni preživel

53-letni delavec, ki je bil v ponedeljek dopoldne poškodovan v delovni nesreči v enem izmed podjetij v Krškem, je v torek umrl v bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Huje poškodovan je tudi 28-letnik, ki pa ni življenjsko ogrožen.

Po prvih ugotovitvah sta 28- in 53-letnik menjala filtre prezračevalnega sistema. Ko sta se bila na hidravlični dvižni ploščadi na višini okoli 9,5 metra, je 34-letnik, ki je upravljal mostno dvigalo, trčil v dvižno ploščad, ki se je prevrnila. 53-letnik je po padcu dobil hude poškodbe in je v torek v bolnišnici umrl, huje je bil poškodovan tudi 28-letnik, ki pa ni življenjsko ogrožen.

O dogodku so bili obveščeni preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in pristojni inšpektor za delo. Kriminalisti preiskavo nadaljujejo in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo, so sporočili s policije.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih