fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Zanimivosti & Zabava

60 vinarjev iz Slovenije in sveta na gradu Grm

Slikovit grad Grm bo v petek, 31. maja znova prizorišče verjetno enega najbolj prijetnih vinskih festivalov v Sloveniji, Pop Up Wine Festivala. Slednji se bo letos odvijal osmič, njegov idejni vodja in organizator pa je novomeščan Gregor Kren, ki ga pripravlja skupaj z Zavodom Slap Vipava. Festival bo potekal od 15. do 21. ure in bo ponujal edinstveno priložnost za ljubitelje vina in kulinarike.

Vinarji iz celega sveta

Edinstvenost Pop Up wine festivalu daje prijetna energija in raznovrstna ponudba vin, kjer vsak obiskovalec najde nekaj po svojem okusu, hkrati pa lahko preizkusi vina, ki jih morda še nikoli doselej ni. Na Pop Up Wine Festivalu se bo letos predstavilo skoraj 60 vinskih kleti iz celega sveta, degustirati bo mogoče več kot 300 vzorcev različnih vin. Med drugimi se bodo predstavili vinar iz Portugalske Herdade de Maroteira, ki je tudi eden izmed največjih proizvajalcev plute na svetu, iz Argentine prihaja Catena Zapata, prisotni bodo tudi slovenski zamejci, se pravi italijanska stran Brd Škerl, Castellada, Radikon ter mnogi drugi iz Slovenije in Hrvaške, ki so letos prvič pri nas, pa tudi iz Makedonije.

 

Kdo bo vihtel kuhalnice?

Poleg vrhunske kapljice pa paše tudi okusna hrana. Za kulinariko bodo poskrbeli Novomeščan Matej Muhvič, tekmovalec Masterchef 2024, ki deluje pod imenom Meal Prep Life, Picerija Chianti – Do Kosti, Klemen slaščičarna in pekarna (Ljubljana), As kulinarika in Gostilnica Barba.

Ostala ponudba degustacij in predstavitev

Obiskovalci festivala bodo lahko poskusili in si ogledali različne izdelke, ki jih bodo predstavili Maqfino, Anita Sonc – Oblikovanje nakita, Ribogojstvo Goričar, Kmetija Katerna (Vipavska Dolina), Kmetija Urban (Gabrijele), Pernod Ricard, Drinx.si, Evino, Golden Karizma, Leseni Tini in Oster rob.

Vstopnice

Vstopnice so na voljo v predprodaji na spletni strani popup-festival.si, kupiti pa se jih bo dalo tudi na dan festivala. Vstopnina vključuje degustacijo vin, medtem ko bo hrana na voljo za doplačilo.

Sponzorji

Pop Up Wine Festival Novo mesto so omogočili Makoma Novo mesto, Mestna občina Novo mesto, Komunala Novo mesto, Roletarstvo Medle, Eventus Novo mesto, Tabakum, Ocean Orchids in Winterhalter.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih