fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Z vlomom povzročil za okoli 4.000 evrov škode

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prekoračitev hitrosti

Okoli 20. ure so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil 183 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 53 km/h. 24-letnemu državljanu Bolgarije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Kršitelj z 1,5 promili alkohola

Nekaj po polnoči smo bili obvečeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so na območju Gorenje Gomile kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 43-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča na avtocesti

31. 5. nekaj pred 4. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Biču. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 30 letni voznik, ki je vozil iz smeri Novega mesta proti Ljubljani zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v prometno signalizacijo in v brežino in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika in 34-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Belčjega vrha je med 8.30 in 12.30 nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 750 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Krškem je neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico in denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino -oškodovana za 1.000 evrov.

Na Drnovem je med 26. 5. in 29. 5. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil štiri zaboje piva.

V noči na 31. 5. je na Šmihelski cesti nekdo poskušal vlomiti v dva parkomata. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.  

V noči na 31. 5. je v Žadovinku na območju PP Krško nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Loče, Obrežje, Kapele, Preloka) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 12 državljanov Pakistana, devet državljanov Indije, sedem državljanov Turčije, pet državljanov Nepala, štiri državljane Afganistana, tri državljane Bangladeša, in po enega državljana Kitajske, Egipta, Irana, Eritreje, Iraka in Šrilanke.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih