fbpx
Mestnik
FOTO: Kcjt.
Aktualno Društva Novice Občina Zanimivosti & Zabava

7. festival Sem glasba, sem mesto

V Novem mestu v Kulturnem centru Janeza Trdine se drevi začenja šestdnevni 7. mednarodni glasbeni festival Sem glasba, sem mesto, ki ga pripravlja občinski Zavod Novo mesto. Na različnih prizoriščih bo prinesel pester koncertni program za širok nabor glasbenih okusov.

V ospredju 7. mednarodnega festivala Sem glasba, sem mesto je vokalna glasba, festival pa je letos prerasel v šestdnevni niz s sedmimi prireditvami, je na predstavitveni novinarski konferenci povedala vodja glasbenega programa Zavoda Novo mesto Liljana Jantol Weber.

Predstavili se bodo mednarodno priznani domači in tuji izvajalci, petkovo Noč slovenskih skladateljev pa bo tradicionalno pripravilo Društvo slovenskih skladateljev.

Festival bodo v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine drevi začeli s tekmovanjem v samospevu spevSLAM, pri katerem o nagrajencih odloča občinstvo. Nastopilo bo 12 skupin.

V torek bo v omenjeni Trdinovi dvorani s koncertom Tako britansko – So British nastopil britanski duet Carrington-Brown, v sredo pa v Evangelijski cerkvi Dobrega pastirja na Grmu s “prerojenimi” ljudskimi pesmimi zasedba Zvezdana Novaković Zven in komorna zasedba Grlenice.

Četrti dan festivala bodo na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine pripravili nastop petčlanske mednarodne skupine Bassless s podnaslovom A capella jazz in pop.

Noč slovenskih skladateljev

Predzadnji festivalski večer, poimenovan Noč slovenskih skladateljev, bo v omenjeni Trdinovi dvorani ponudil novitete slovenskih avtorjev oziroma 10 novih sklad za pihalno-klavirski duet. Pri organizaciji večera sodeluje Društvo slovenskih skladateljev, poroča STA.

Zadnji festivalski dan bo poleg zaključnega festivalnega koncerta Večer muzikalov s temami najbolj znanih tujih in domačih muzikalov v novih preoblekah na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine v Trdinovi dvorani postregel še z zaključnim koncertom nagrajencev 4. mednarodnega pevskega tekmovanja Sem glasba, sem mesto.

Njegove nagrajence bodo sicer izbrali na petkovem in sobotnem tekmovanju v novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine, je še navedla Liljana Jantol Weber.

Podpornik festivala je Mestna občina Novo mesto. Njegovi soorganizatorji so Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Društvo slovenskih skladateljev in spevSLAM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih