fbpx
Mestnik
FOTO: ŽKK Krka.
Aktualno Košarka Novice Šport

Košarkarice Krke z bronom

Košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Krka, natančneje selekcija deklet U15, so z nastopom na zaključnem turnirju sklenile letošnjo izredno uspešno sezono. V rednem delu sezone so dekleta nanizale 20 zmag in doživele zgolj štiri poraze ter se brez težav uvrstile med najboljše štiri ekipe v Sloveniji.

Na polfinalnem srečanju zaključnega turnirja so se Novomeščanke pomerile proti gorenjski ekipi Triglava. Tekma je bila izredno napeta in izenačena vse do zadnjih nekaj minut pred koncem srečanja. Ravno v ključnih minutah so Novomeščanke nekoliko popustile, kar je pomenilo, da je zmaga pripadla Gorenjkam.

KRKA – TRIGLAV 56:63 (15:11, 13:19, 16:13, 12:29)

Postava in strelke Krke: Godina, Jazbec, Selak 21, Strašek 4, Kristan, Dajčman 10, Horvat 9, Kirn, Gorše 6, Trontelj, Škoda 2, Novina 4.

V tekmi za tretje mesto so Dolenjke prikazale odlično igro, bile so zbrane skozi celotno srečanje, na koncu je to pomenilo, da so nasprotnice ugnale za dvanajst točk. Z zmago so si zagotovile tretje mesto v državnem prvenstvu in se več kot zasluženo veselile osvojitve bronaste medalje!

DERBY JEŽICA – KRKA 51:63 (11:21, 14:11, 15:13, 11:18)

Postava in strelke Krke: Godina, Jazbec, Selak 16, Strašek 8, Kristan, Dajčman 19, Horvat 14, Kirn, Gorše 4, Trontelj, Škoda, Novina 2.

Krkašica Neja Selak je bila izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja, Franji Horvat pa je pripadla nagrada za najboljšo skakalko turnirja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih