fbpx
Mestnik
Dogodki Novice Občina

Akcija BrezMobilca zabeležila kar 3519 kršitev

Skupna občinska uprava občin Dolenjske je oktobra izvedla 14-dnevno preventivno akcijo BrezMobilca. Z opozorilno tablo in detekcijsko enoto, nameščeno na Seidlovi cesti nasproti OŠ Center, so zaznavali uporabo mobilnikov med vožnjo, ki so jo zaznali kar 3519-krat.

Sistem BrezMobilca je zasnovan tako, da se vklopi ob uporabi mobitela v vozilu, naprava pa beleži vsak vklop table. V 14 dneh se je opozorilna tabla vklopila 3519-krat in dokazala veliko težo osveščanja voznikov o (ne)uporabi mobilnika med vožnjo.

Kako deluje sistem “BrezMobilca”

Sistem BrezMobilca je sestavljen iz opozorilne table z LED prikazovalnikom in detekcijske enote, ki zaznava radijske valove mobitela. Na podlagi jakosti in dolžine signala mobitela se določi aktivacija sistema, ki vklopi opozorilno tablo in zabeleži njen vklop. Sistem je zasnovan tako, da loči mobilni signal ob Bluetooth signala in ne zazna zakonitega prostoročnega telefoniranja prek Bluetooth povezave.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih