fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Aktualne informacije v zvezi s koronavirusom v Novem mestu. V DSO 120 okuženih oskrbovancev

Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Novo mesto še naprej spremlja dogajanje v Domu starejših občanov Novo mesto, kjer se je po zadnjih informacijah okužba razširila na 120 oskrbovancev in 32 zaposlenih. Osebje bo lahko v prihodnjih dneh računalo tudi na devet prostovoljcev in nekaj študentov zdravstvene nege. Dodatne moči predstavljajo tudi prvi zaposleni, ki se po uspešno prestani okužbi vračajo nazaj na delo.

V skladu z včeraj sprejetimi dodatnimi ukrepi vlade bo od ponedeljka tudi v Mestni občini Novo mesto ustavljen javni potniški promet in zaprte nenujne trgovine. Ob zaprtju izobraževalnih ustanov bo upravičencem še naprej na voljo topel šolski obrok in nujno varstvo v vrtcih, za starše otrok, ki nimajo drugih možnosti varstva. Za nujne prevoze starejših in invalidov je še naprej na voljo sistem prevozov Rudi, v gostinskih lokalih pa bo še naprej možen prevzem hrane in pijače. Delovanje je dovoljeno tudi vulkanizerjem, dimnikarskim službam, industrijski proizvodnji in gradbincem (na neposeljenih gradbiščih). Od danes je v veljavi tudi prepoved zbiranja na javnih mestih z izjemo zbiranja posameznikov iz iste družine oziroma gospodinjstva.

Občane pozivamo k odgovornemu ravnanju in upoštevanju vseh sprejetih ukrepov, kar bo omogočilo zajezitev epidemije in zagon javnega življenja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih