fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Vse najboljše, vrtec Kekec!

Otroci in zaposleni smo v mesecu oktobru obeležili 60 let vrtca Kekec. Vrtec je pričel delovati 18. oktobra 1960, zaradi povečane potrebe po organiziranem varstvu otrok. Takrat je nosil ime Vrtec Kandija. Že na začetku je bilo v vrtcu 60 otrok, danes jih je 64, v treh skupinah drugega starostnega obdobja.

Letošnje leto nas uči iznajdljivosti. Zaradi ukrepov smo praznovali malce drugače a nič manj zabavno. Z otroki smo se pogovarjali kaj je vrtec in kaj v vrtcu počnemo. Spoznavali smo ga tudi vizualno in ga narisali z vsemi njegovimi detajli. Del našega praznovanje je bil video klic; vse tri skupine smo poklicale župana Gregorja Macedonija in ravnateljico Jožico Zec. Z županom smo se pogovarjali o vrtcu in rešili vprašanja otrok, ki odražajo njihovo predstavo o življenju. Seveda praznovanje ni minilo brez glasbe, plesa in slavnostne torte.

Da bomo utrinke praznovanja lahko delili tudi z ostalimi, smo pripravili kratek video. Le-ta bo na ogled na spletni strani Vrtca Ciciban Novo mesto.

SREČNO, KEKEC!

Zapisala: Kristja Robek, vzgojiteljica in vodja enote Kekec

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih