fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Alkoholizirana kolesarka trčila v odbojno ograjo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. 6. in 27. 6. intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 584 klicev.
Obravnavali so prometno nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se  udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila  dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 26-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali.

Zaščitili so žrtve in dvema nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, lahke telesne  poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Črnomaljski policisti so bili 24. 6. nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču zavijal levo in na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto ob zeleni  luči. 72-letno peško, ki je padla in se lažje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Poškodovana voznica

24. 6. nekaj po 23. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Šentrupertom in Slovensko vasjo. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 68-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zapeljala
levo v trenutku, ko jo je prehiteval voznik osebnega avtomobila. Poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost in trije promili alkohola

Policisti PP Črnomelj so bili 26. 6. nekaj pred 13. uro obveščeni, da naj bi na regionalni cesti pri Ručetni vasi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drevo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili,
da je 40-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste,  se večkrat prevrnil in z vozilom obstal na drevesu. Lažje poškodovanega voznika in 33-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali  v  bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel
1,41 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelja pridržali

25. 6. so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz  prometa. Med postopkom so ugotovili, da gre za 39-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Z dvema promiloma alkohola vijugal po cesti

O vozniku, ki je prav tako vijugal po vozišču in na cesti med Srebrničami in Novim mestom ogrožal ostale voznike, ki so se morali umikati, smo bili obveščeni 25. 6. okoli 20. ure. Policisti PP Novo mesto so izsledili kršitelja, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, 74-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 1820  evrov. Vozniku  motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Tudi kolesarka pod vplivom alkohola

O padcu  kolesarke v Mokronogu so bili obveščeni 26. 6. okoli 20.30. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je 59-letna ženska kolesarila iz smeri Laknic proti Mokronogu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubila oblast nad kolesom, zapeljala s ceste, trčila v odbojno ograjo in padla. Huje poškodovano kolesarko so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je bila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,71 miligramov alkohola. Zoper kršiteljico bodo uvedli postopek o prekršku.

Nevarnega voznika izločili iz prometa

Policisti PP Novo mesto so 26. 6. popoldne na območju Novega mesta izvajali aktivnosti  za  izsleditev voznika, ki je kršil cestno prometne predpise in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj je vijugal po vozišču, večkrat trčil v ograjo in jo poškodoval in prevozil rdečo luč na semaforju.
Kršitelj ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, nadaljeval je z vožnjo potem pa vozilo ustavil in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in zoper njega uporabili prisilna sredstva.
Ugotovili so, da gre za 44-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so  mu prostost, ga pridržali, zaradi  kršitev  izdali  plačilni  nalog in na sodišče naslovili obdolžilni
predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih