fbpx
Mestnik
Aktualno

Ana Čop : LILAMORS prihaja v Novo mesto

Premierna predstavitev novega albuma When I Am Dead, My Dearest Vsestranska in večkrat nagrajena pevka Ana Čop predstavlja svoj najnovejši projekt LILAMORS, ki bo letos spomladi kot album izšel pri baselsko – berlinski založbi Hout Records.

Priznani švicarski bobnar in producent Gregor Hilbe je album označil kot »korak naslednje generacije, ki povezuje bogata kulturna polja domačega prostora in sveta v eno digitalno sfero, ki se brezhibno in globoko prepleta.«

LILAMORS se posveča združevanju kontrastov in v ospredje postavlja teme, ki so v sodobnem življenju pogosto odrinjene na obrobje. Osrednji navdih za ta album je bila lirična poezija, ki se dotika teme smrti – smrti, kot del našega življenja.

V glasbi, rahlo obarvani z jazzovskim izročilom in poetično liričnostjo, glasbeniki raziskujejo zvočne in žanrske meje z uporabo glasu (Ane Čop), klavirja (Thilo Seevers) in subtilne elektronske zvočne umetnosti (Jaka Arh).
Glas, čist in jasen, razgrinja zgodbe iz tega in drugega sveta, zgodbe o miru in stiski, o ljubezni, življenju in smrti, o belih rekah in vijoličnem snegu. Inovativna glasbena izkušnja, ki vodi jazz na nova ozemlja ambientalne elektroakustične glasbe in ustvarja nadrealizmu podobne kolaže slogovnih in tematskih kontrastov.
Na koncertu bo premierno predstavljen tudi prvi singel Home, ki izzide na dan koncerta, prav tako pa bo možen nakup albuma v predprodaji.

Vsi trije glasbeniki so za svoje visokokakovostno delo prejeli veliko priznanj. “Te pesmi še nikoli niste slišali na ta način,” ocenjuje ORF edinstveno izvedbo klasične pesmi Someday My Prince Will Come vokalistke Ane Čop. Thilo Seevers velja za “preprosto enega najboljših nemških pianistov” (Concerto), Jaka Arh pa je leta 2021 z EP-jem “Heart Replies” saksofonistično kariero obogatil s kariero obetavnega elektronskega glasbenika in producenta.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih