fbpx
Mestnik
FOTO: PGD Šmihel.
Aktualno Politika

Zagorelo v Zbirno reciklažnem centru

Včeraj, ob 20.13 je v Podbevškovi ulici v Novem mestu, v objektu Zbirno reciklažnega centra Novo mesto gorela odpadna plastika in papir.

Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Smolenja vas, Šmihel pri Novem mestu, Ratež, Potov vrh-Slatnik, Brusnice in Gabrje so pogasili požar, ki je zajel proizvodni objekt velikosti približno 20 x 50 metrov. Iz objekta so odstranili ožgani material, preprečili iztekanje požarne vode v kanalizacijo in poskrbeli za odvoz le te na čistilno napravo. S termovizijsko kamero so pregledali objekt in okolico. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Smolenja vas. Aktivirane in obveščene so bile enote ELME, ARSO in NIJZ, sporoča Uprava za zaščito in reševanje RS.

Po podatkih novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je požar zajel proizvodni objekt s površino 1000 kvadratnih metrov. Gasilci so iz tega odstranili ožgani material, preprečili iztekanje požarne vode v kanalizacijo in poskrbeli za njen odvoz na čistilno napravo.

Novomeški center za obveščanje je sicer okoličane sinoči opozoril, naj ne odpirajo oken in naj se ob požaru ne zadržujejo zunaj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih