fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Avtohiša Radanovič poganja kolesje že 100 let

Servis z bogato zgodovino in družinsko tradicijo

Gre za eno najstarejših slovenskih avtomobilskih in servisnih delavnic, ki je od nastanka do danes ostala v rokah ene družine, družine Radanovič iz Brežic. 21. oktobra bo praznovala 100 let, odkar je Mihael II. v Brežicah odprl mehanično delavnico za bicikle, motocikle in avtomobile. Gre za servis z bogato zgodovino in družinsko tradicijo.

Na čelu uspešnega podjetja je že peta generacija, vsem pa je skupno tudi ime – Mihael Radanovič. Radanovičevi so začeli pisati zgodovino kot obrtniki, saj je Mihael II., kot izučen mehanik in eden prvih šoferjev v Brežicah, že leta 1918 opravljal šoferske posle. Ker je znal avto tudi sam vzdrževati, servisirati in celo popraviti, so se tedanja podjetja z veseljem odločala za sodelovanje in tako je 21. oktobra 1921 leta odprl delavnico. Sledila so vojna in povojna leta in v vsem tem času se je njihova delavnica uspela obdržati in razvijati, saj so bili predani delu, strokovno podkovani in znani po natančnem in hitrem delu. Vmes je bilo tudi prelomno leto 1930, ko jim je bil zaupan uradni servis in zastopstvo lastnih blagovnih znamk, ki so bile v tistem času na Slovenskem izredno cenjene in močno razširjene, znane nemške tovarne avtomobilov DKW. Leta 1962 je avtomehanično delavnico prevzel Mihael III., leta 1992 pa Mihael IV., ki je vodja servisa še danes. V podjetje je aktivno vključena že peta generacija na čelu z Mihaelom V., ki je danes tudi direktor podjetja.

Direktor Mihael Radanovič

V času po osamosvojitvi Slovenije je podjetje doživelo največji tehnološki napredek. Leta 1990 so odprli d.o.o., leta 1995 so zgradili nov prodajni salon in ga v 2016 temeljito prenovili. Leta 2000 so odprli še novo servisno delavnico. Pomemben mejnik v razvoju podjetja je bila tudi pogodba s Porsche Slovenija, sklenjena leta 1993.

Podjetje s številnimi dejavnostmi

V Avtohiši Radanovič Brežice d. o. o. danes lahko opravite vse na enem mestu: nakup novih in rabljenih vozil ter nadomestnih delov, uvoz rabljenih vozil, zavarovanja za vozila, financiranja za vozila, garancije za rabljena vozila, opravljajo kleparska in ličarska dela ter cenitve škode na poškodovanih vozilih. Med popravilom vašega vozila lahko izbirate med različnimi nadomestnimi vozili za pot na delovno mesto in nazaj. Pri njih je mogoče kupiti tudi pnevmatike in opraviti vse vulkanizerske storitve. Ker sledijo trendom ter se trudijo biti ekološko osveščeni, imajo tudi sami že dve električni polnilnici, dve zunanji in dve notranji, saj gre za vozila prihodnosti. V lokalnem okolju nastopajo kot prepoznaven prodajalec in serviser vozil, ki stremi k visoki kakovosti storitev z željo, da so stranke ob obisku njihove avtohiše izjemno zadovoljne.

Izpolnjujejo vse najnovejše tehnološke standarde in stremijo k temu, da strankam ponudijo vse dejavnosti v povezavi z avtomobilizmom pod eno streho, saj so njihova največja nagrada zadovoljni uporabniki storitev.

Za kakovostno izvedbo servisnih storitev in zvestobo strank je Avtohiša Radanovič Brežice leta 2014 prejela prestižno nagrado, ki jo koncern Volkswagen od leta 2008 vsako leto podeli 100 najboljšim evropskim servisom. V letu 2015 so bili tudi imenovani za trgovca leta za znamko Volkswagen. Dober glas o družinskem podjetju Radanovič iz Brežic najpogosteje širijo zadovoljni uporabniki avtomehaničnih storitev in zadovoljni kupci vozil znamke Volkswagen.

Njihova največja prednost je strokovnost in pa prilagoditev do strank.

Osredotočiti se želijo na trajnostni razvoj in izkoriščanje zelene energije

Podjetje, ki nudi zaposlitev 18 ljudem, katerih profili so zelo različni, saj pokrivajo široko ponudbo: od popravil vozil do prodaje vozil. Povečuje pa se potreba po kadrih IT znanja, ki počasi postaja »osnovna pismenost« na vseh delovnih mestih. Se pa bo v bližnji prihodnosti močno povečala tudi potreba po avto električarjih.

Časi so specifični, saj se bolj kot s konkurenco ukvarjajo z dobavljivostjo izdelkov, kar posledično preusmerja konkurenco iz prevleke ponudbe proti povpraševanju, ki je bila na voljo v zadnjih 20 letih v pomanjkanju ponudbe proti povpraševanju. Danes se trendi gibljejo v smeri elektrifikacije in posledično je tudi povpraševanje zelo močno temu trendu. V zadnjem času pa se veliko dogaja tudi na področju lastnih sončnih elektrarn in posledično je vse več razmišljanja o električnem vozilu, ki je v zadnjih 5 letih napredovala z neverjetno hitrostjo. V prihodnosti se želijo predvsem osredotočiti na trajnostni razvoj podjetja in izkoriščanje zelene energije, kar narekuje tudi prihod novih tehnologih v avtomobilski industriji. Hkrati pa se bodo osredotočili na individualen pristop do strank, ki je dandanes vse bolj pomemben.

Njihovi glavni proizvodi, znanja

  • Pooblaščen servis za vozila znamke VW, VW Gospodarska Vozila, Audi in Seat.
  • Vulkanizerke storitve z možnostjo hrambe pnevmatik
  • Pooblaščena prodaja vozil Volkswagen in Volkswagen gospodarska vozila.
  • Kleparska in ličarska popravila vozila
  • Cenitve poškodb vozil preko zavarovalnic
  • Prodaja nadomestnih delov in dodatne opreme

Visoka kvaliteta servisnih storitev je njihov primarni cilj, saj želijo da so njihove stranke deležne ustrezne pozornosti in da so s storitvami izjemno zadovoljne.

Ob jubileju se v Avtohiši Radanovič zahvaljujejo svojim poslovnim partnerjem in strankam za zaupanje in zvestobo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih