fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Uspešna preiskava novomeških policistov, storilca v priporu

Policisti PP Novo mesto so letos obravnavali več primerov tatvin parfumov višjega cenovnega razreda v vrednosti več tisoč evrov v prodajalnah na območju Novo mesta. V vseh primerih so opravili oglede, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti za izsleditev storilca oziroma storilcev. Na podlagi ugotovitev preiskave in v sodelovanju z drugimi policijskimi postajami na območju Slovenije so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena 45-letni Ljubljančan in 43-letni državljan Bosne in Hercegovine.Storilca, ki sta se združila z namenom da bi kradla, sta parfume in ostale predmete, ki sta jih kradla iz prodajaln na območju celotne Slovenije,prodajala na črnem trgu. Tatvine sta izvrševala na način, da sta ukradeno blago odložila v vrečko, ki je bila z notranje strani zavarovana s folijo,ki preprečuje zaznavanje magnetnih varoval na artiklih ob iznosu blaga iztrgovine. Uporabljala sta tudi magnete, s pomočjo katerih sta motila senzorje za varovala. Policisti PP Novo mesto so na podlagi ugotovitev izdali razpis iskanja osumljencev in policisti PP Ljubljana Moste so oba prijeli na območju Ljubljane. Novomeški policisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin privedli k preiskovalni sodnici OS Novo mesto, ki je za oba odredila pripor. Storilca so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznviih dejanj tatvin in velikih tatvin.

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 10. je na dvorišču stanovanjske hiše na Adamičevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža od tuji ltorbico z dokumenti in bančnimi karticami. Vstopil je tudi v odklenjeno garažo in odtujil dve motorni žagi in kolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

Na dvorišču stanovanjske hiše v Dolenjem Kamenju je v noči na 6. 10. nekdo s prednjega sedeža odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z okoli 2.500 evri gotovine.

Vlomi v vozila – poziv k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov

V zadnjem mesecu smo na našem območju na parkirnih prostorih in dvoriščnih ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin inna podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih ne zavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar. Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. Obravnavali smo tudi nekaj primerov vlomov v kombinirana vozila, iz katerih je bilo ukradeno električno ročno orodje.

Policisti občane ponovno pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev.Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vabaza storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

V okolici Šentjerneja je v noči na 6. 10. neznanec vlomil v prodajalno inodtujil denar in vrednostne mobilne kartice. Škode je za okoli 2.000 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih