fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno

Belokranjska cesta: prekrškarju grozi visoka kazen 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 7. 3. in 8. 3. posredovali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli  401 klic. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je  nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. 

Policisti PP Trebnje so bili 7. 3. nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Zapužah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je  odvzel prednost 37-letnemu vozniku. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo v drog javne razsvetljave in v prometni znak. 37-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval, 20-letnemu povzročitelju pa bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

7. 3. nekaj po 20. uri so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letna voznica zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 47-letnega voznika, ki se je v nesreči lažje  poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,68 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prometna nesreča na Ljubljanski cesti

8. 3. okoli 8. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za trčenje odgovorna 20-letna voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil 53-letnega voznika, njegovo vozilo pa je odbilo še v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. V nesreči sta se lažje poškodovala 53-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Mirni so trebanjski policisti 7. 3. okoli 13. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika  osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v  litru izdihanega zraka pa je imel 0,99 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pobeglega kršitelja izsledili

Policisti PP Novo mesto so 7. 3. nekaj pred 20. uro med kontrolo prometa na Belokranjski cesti ustavljali voznika  osebnega avtomobila Lancia lybra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z  vožnjo. V Pogancih je z vozilom zapeljal v gozd in peš pobegnil. Policisti so 31-letnega kršitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan  avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni  predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih  vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.200 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih