fbpx
Mestnik
Aktualno

PU Novo mesto: Pijana 34-letnica pridržana zaradi neprimernega vedenja

Policisti PU Novo mesto so posredovali zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem in v Črnomlju Kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Brežiške policiste so 8. 3. okoli 13. ure poklicali na pomoč z delovišča v Brežicah, kjer naj bi se neznanci najprej sprli z delavci, potem pa jih napadli z orodjem in vanje metali kamenje. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so identiteto treh nasilnežev, starih 20, 17 in 16 let. 20-letnik je med postopkom grozil policistom in jih poskušal napasti s kolom. Osumljenca so obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Prav tako so pridržali tudi 17-letnega osumljenca. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 3. je v Spodnjih Gorenjcih na območju Semiča neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Trebnjem  je 8. 3. zvečer nekdo skozi pomožna vrata vlomil v prodajalno. Po  prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Ukraden twingo

S parkirnega prostora gostinskega lokala na Ljubljanski cesti je v noči na 7.  3.  nekdo odtujil osebni avtomobil  Renault twingo, srebrne barve, registrskih oznak KK NM-403. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi.

Tatvina iz vozila

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je nekdo iz avtomobila odtujil vrečko z gospodinjskimi aparati. Lastnico je oškodoval za okoli sto evrov.

V zadnjem obdobju so ponovno obravnavali več tatvin iz odklenjenih vozil in vlomov v vozila, ko oškodovanci na vidnih mestih puščajo predmete. Občane policija opozarja, naj bodo previdni in poskrbijo za varnost svojega premoženja. Vozila naj skrbno zaklepajo, na sedežih, armaturnih ploščah, v prtljažniku pa ne puščajo torbic,  denarnic, prenosnih računalnikov in drugih predmetov, ki so lahko vaba za tatove. Tudi predmeti v vrečki ali torbici,  ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, saj ti ne vedo, kaj je v vrečki. Povzročena škoda bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

Kršiteljico pridržali

Policisti PP Krško so bili 8. 3. okoli 15.30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Senovega, kjer naj bi ženska z vpitjem, razbijanjem in kričanjem motila stanovalce. 34-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se  tudi po prihodu policistov ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, zato so ji odvzeli prostost in jo pridržali. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih