fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Zanimivosti & Zabava

Bi kos pite? Tiste bogate, sočne, ameriške-a vendar slovenske?

Ob vstopu v trgovinico nas uvodoma pozdravi vonj po nečem dobrem. Ne moremo pa reči, da je ta vonj, vonj po domačem. Tudi rustikalna, lično urejena trgovinica izdaja dejstvo, da ima prste vmes svetovljan in nekdo, ki mu estetika ni tuja. In res je tako, »Pie shop« so uresničene sanje Novomeščanke Maje, ki je čopiče za ličenje zamenjala za metlice za stepanje.

Vse se je začelo leta 2009, ko je takrat 26-letna Maja Kumelj odšla v svet. Želja po novih izkušnjah jo je vodila v New York, a tja sprva ni odšla iskat recepte in pilit svoje slaščičarske veščine. Takrat je bila najbolj goreča želja želja po modi.

Modni svet je bil poln doživetji in vznemirjenosti, preberemo na njeni spletni strani. A blišč ni poceni, zato je Maja morala poprijeti še za dodatno delo – delo v raznih restavracijah in lokalih. Takrat je pravzaprav spoznala, da si umetnik lahko tudi v kulinariki, žebljico na glavico pa je zadel obisk butične pekarne pit v ameriški Georgi.

Si jo predstavljate iz kakšnih ameriških filmov, morda? No, mi si jo! Takrat je Maja spoznala, da si nekaj podobnega želi tudi sama. V pekarni je takrat poleg navdiha dobila tudi službo, ki ji je dala dobro osnovo za njeno prihodnost v Sloveniji, kamor se je leta 2016 vrnila.

“Življenje je tukaj lepše, več ti nudi, počasneje se odvija. Srečna sem bila, da sem tu, a spet na začetku. Po tolikih letih odsotnosti sem si morala življenje v Sloveniji postaviti nazaj. Poiskala sem službo v kuhinji, v slaščičarni, pekla sem torte in razne ostale sladice,” pravi ljubiteljica pit.

Bolj za veselje, kot za posel, je na pobudo prijateljice na enem od kulinaričnih dogodkov v Ljubljani, ponudila svoje sladke mojstrovine. Pite, ki so hkrati mešanica domačega in nečesa novega, so šle za med. In to je v Maji razblinilo še zadnji dvom. Takrat je bilo jasno, da bo v Sloveniji zadišalo po ameriški piti.

Vabljivih pit pa niso deležni samo Novomeščani, lahko jih naročite tudi preko spletne strani in dostavijo jih po celi Sloveniji.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih