fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice

Boni pošli v dobrem tednu!

Tudi letos je MO Novo mesto spodbujala k odgovornem lastništvu živali in pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Od 1. septembra so bili na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk. Na voljo so imeli 150 bonov v vrednosti 20 evrov, ki pa so pošli v dobrem tednu. “V kolikor bodo na voljo dodatna razpoložljiva sredstva v teh dneh in mesecih, pa želimo akcijo nadaljevati”, sporočajo iz MO Novo mesto.

Akcijo so letos izpeljali drugič. “Veseli nas, da je zanimanje tako veliko in vsekakor gre za akcijo, kjer z mislijo na odgovorno lastništvo pozivamo k ljubeči skrbi za mačje ljubljence,” pravijo na MO Novo mesto. S projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali želijo zmanjšati možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanje mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnem nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih