fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Voznik tovornega vozila od vplivom prepovedanih drog

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Voznik tovornega vozila pod vplivom prepovedanih drog

Okoli 10.30 so policisti PP Sevnica pri Artu ustavili voznika tovornega vozila irskih registrskih oznak. Ob preverjanju psihofizičnega stanja so na podlagi hitrega testa ugotovili, da 22-letni voznik iz Poljske vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odredili so mu strokovni pregled in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. 22-letnega voznika so zaradi kršitev privedli v takojšnji postopek pred pristojno sodišče.

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči v Gabrju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je vozila druga voznica. Slednja se je v nesreči lažje poškodovala.

Okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Žužemberkom in Bičem. Trebanjski policisti so ugotovili, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila vozil v smeri proti Biču. Pri odcepu za Gombišče je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil po brežini. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico.

Zasegi vozil

Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa na Mirni 22. 9. nekaj pred 9. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 12. ure so brežiški policisti v Brežicah ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila. Ugotovili so, da gre za voznico, ki ji je bila zaradi kršitev cestno prometnih predpisov uro pred ustavitvijo prepovedana nadaljnja vožnja. Avtomobil Opel astra so ji zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Vlom

Na Lebanovi ulici v Novem mestu je 22. 9. okoli 8. ure nekdo razbil steklo osebnega avtomobila in iz predala vrat odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velikega Mraševega izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana, na območju Vahte pa državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih