fbpx
Mestnik
Aktualno

Borci na Ptuju poskrbeli za “grmenje”

Na Ptuju je v soboto grmelo. Za razgreto vzdušje so skrbele: Češka, Madžarska, Nemčija, Srbija, Črna Gora, Hrvaška in Slovenija kot gostiteljica.

V organizaciji Kluba tajskega boksa Ptuj in Slovenske zveze tajskega boksa, se je odvil 1. krog Mednarodne lige tajskega boksa (IMTL) in Odprto prvenstvo Slovenije. Nastopilo je več kot sedemdeset borcev iz sedmih držav: Češke, Madžarske, Nemčije, Srbije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije. Dvoboji so potekali v otroški, kadetski, mladinski in članski konkurenci.

Scorpion gym je planiral nastopiti s petimi borci, a sta na koncu sta odpotovala: Lily Fideršek, ki je nastopila v kategoriji do 13 let in Sašo Vorkapić, v članski kategoriji, v spremstvu trenerja.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo in Scorpion gym je na Mednarodni ligi priborila najmlajša slovenska borka Lily Fideršek v kategoriji do 57 kg. Nasproti ji je stala madžarska bojevnica Hana Bekesi. Lily je nastopila odločno in v ringu pokazala, da lahko zmagaš tudi trofejnejšo nasprotnico. Sodniki so po treh rundah soglasno, s 3:0, prisodili zmago Lily Fideršek. Čestitke za dosežen uspeh!

Sašo Vorkapić je nastopil v članski kategoriji do 67 kg in se je boril po pravilih 3X2 minuti. V prvem dvoboju mu je pripadla zmaga proti hrvaškem borcu Lorencu Paliću. V finalni borbi turnirja je slavil čeh Tomaš Karel Bartak, ki je bil boljši po deljeni sodniški odločitvi, z rezultatom 2:1. Sašo je tako zasedel 2. mesto.

Najuspešnejša ekipa je bila iz Češke. Pokal za najboljšega borca prejel češki borec Tomaš Karel Bartak.

Na Ptuju je velika mednarodna udeležba borcev prikazala izjemno srčne in zanimive dvoboje, ki so jih obiskovalci nagradili z glasno podporo s tribun.

Pohvala predsedniku Kluba tajskega boksa Ptuj Matjažu Tomažinu in vsem prostovoljcem za odlično organizacijo mednarodnega športnega dogodka in tudi sodniški ekipi.

“Vse ljubitelje tajskega boksa vabimo 17. decembra v Črnomelj, kjer se bo odvil 2. Krog Mednarodne lige tajskega boksa in Odprto prvenstvo Slovenije. Vse naše Slovenske borce pa do takrat čaka še nekaj borb na mednarodnih prizoriščih,” so v SCORPION GYM zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih