fbpx
Mestnik
Aktualno

DROBTINICA: osnovnošolci se zavedajo pomena pomoči

Včeraj je Območno združenje RK Novo mesto Svetovni dan hrane obeležil z dobrodelno akcijo DROBTINICA. Lakota je tudi pri nas še vedno prisotna, a očem skrita, je zapisala sekretarka Območnega združenje Rdeči Križ Novo mesto Barbara Ozimek.

“Z zbiranjem sredstev v zameno za kruh, ki so ga darovali donatorji Mercator, Tuš in Pekarna Pepe, smo na treh lokacijah v Supernovi v Mercator Hipermarketu v Bršljinu, v Planetu Tušu in pred Mercatorjem v Straži, zbrali skupaj 2.694,98 eur,” sporoča sekretarka.

Na stojnicah so učenci iz OŠ Drska, Bršljin in Vavta vas skupaj z prostovoljci krajevnih organizacij RK nagovarjali mimoidoče, da darujejo v dobrodelni namen. Vsa zbrana sredstva gredo namreč v sklad OŠ Bršljin, Drska in Vavta za kritje stroškov za šolo v naravi in druge dejavnosti za otroke iz socialno šibkih družin. Učenci, ki so sodelovali pri akciji so se potrudili in okrasili stojnice z likovnimi izdelki, napisali zahvale in jih izročili vsakemu darovalcu. Učenci OŠ Vavta vas so vabili mimoidoče z glasbo, saj so imeli na stojnici cel ansambel in prikazovali tudi oživljanje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih