fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Občina

Bralci opozarjajo na nevarnosti na Novem trgu

Na nas so se obrnili bralci, ki so nas opozorili na pokajoče plošče na Novem trgu, ki so nevarne tako za pešce kot kolesarje. Obrnili smo se na Mestno občino Novo mesto kot tudi tudi na arhitekturni biro, v katerem dela eden izmed avtorjev projekta, kajti zasnova ni bila primerna za obremenitev z avtomobili. Objavljamo informacije, ki smo jih pridobili.

Arhitekturni biro Atelier Arhitekti

Pogovarjali smo se z Jurijem Kobetom, ki je na javnem natečaju leta 1976 z Alešem Vodopivcem na Urbanistična ureditev centralnega območja Novega mesta in projekt blagovnice dobil 1. nagrado. Oba avtorja sta v naslednjih dveh letih izdelala Urbanistični načrt širšega območja Novega trga in zazidalni načrt za ožje območje Novega trga z idejno zasnovo objektov.

Opozorili so nas, da trg sprva ni bil predviden za parkiranje avtomobilov, vrhnja AB plošča pa bi morala kljub temu biti dimenzionirana za večje obremenitve kot jo predstavlja parkiranje avtomobilov, torej za gasilski kamion, avtodvigalo itd.

Odgovor Mestne občine Novo mesto

Kratkoročno obsežnejša prenova ni v njihovih načrtih, saj so nove parkirne površine predvidene v bodoči garažni hiši pod upravno enotno in v okviru gradnje poslovno stanovanjskega objekta na Novem trgu 2. Glede trenutnih poškodb pa bodo ustrezno ukrepali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih