fbpx
Mestnik
Aktualno Vrtci, šole, študij

Branko Šuster je na OŠ Grm pustil velik pečat

Gost 32. Grmskega srečanja, ki je potekalo 14. decembra na OŠ Grm, je bil izjemen pedagog in likovni umetnik Branko Šuster, ki je na OŠ Grm in v širšem okolju pustil velik pečat. Ljudje, ki ga poznajo, ga opisujejo kot pokončnega, razgledanega, nesebičnega in ustvarjalnega človeka, ki ima nezmotljiv občutek za ljudi in krivice okrog sebe. Vrsto let je predano poučeval likovno umetnost in kar nekaj novomeških umetnikov se lahko pohvali, da so bili njegovi učenci. 

V pogovoru z voditeljico Liljano Vovk se je dotaknil pedagoškega in umetniškega dela svoje ustvarjalne poti. Poudaril je, da odličen pedagog potrebuje poleg strokovnosti tudi pedagoški eros.

Pogovor je potekal v sproščenem in prijetnem vzdušju prav zaradi modrosti, iskrenosti in duhovitosti Branka Šusterja. Njegove besede bodo zagotovo še nekaj časa odzvanjale v mislih poslušalcev letošnjega Grmskega srečanja.

Za glasbeno spremljavo so poskrbele učenke glasbene šole Anabela Šincek, Sofija Schuster ob spremljavi Damjana Brcarja in Ana Kapš pod mentorstvom Petre Božič.

Tekst: OŠ GRM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih