fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Buča iz Novega mesta s 472 kg

Kljub temu, da je bila letošnja letina slabša, kot običajno in se je za laskavi naslov najtežje buče Mozirskega gaja v soboto, 25. septembra, potegovalo le 10 buč, smo kljub vsemu v letu 2021 presegli rekord najtežje buče iz lanskega leta. Medtem, ko so se lani, ko smo na tehtnico položili bučo Janka Lovšeta iz okolice Trebnjega, številke ustavile na 713 kg, so se te letos ustavile še višje. Lovše je z letošnjo bučo presegel svoj lanskoletni rekord. Letos je namreč njegova buča po uradnih podatkih tehtala kar 719 kg.

2. mesto si je prislužil Erik Rink Perme iz okolice Litije. Njegova buča je tehtala 510 kg. 3. mesto pa je dosegla buča Uroša Fifolta iz okolice Novega mesta, s 472 kg.

Presegli tudi rekord najdaljše buče

Leta 2019 smo v Mozirskem gaju prvič merili najdaljše buče. Slovenski rekord je takrat postal 178 cm. Letos pa je najdaljša buča merila 200 cm. In prav tako kot leta 2019, jo je tudi letos uspelo vzgojiti Zlatku Podgoršku iz okolice Ptujske gore. Drugo najdaljšo je sicer vzgojil Erik Rink Perme in je merila 180 cm.

Gojitelji so tudi letos lahko prav tako tekmovali s svojimi lubenicami. Lovili smo namreč lanskoletni rekord Uroša Fifolta, vendar tokrat rekorda nismo presegli. Najtežja lubenica je namreč letos tehtala 47 kg, vzgojil pa jo je gojitelj letošnje najtežje buče, Janko Lovše.

Najlepšo bučo so letos izbirali obiskovalci tekmovanja v Mozirskem gaju. Ta laskavi naslov si je prislužila po teži drugo uvrščena buča Erika Rinka Permeta, ki je težka 510 kg.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih